Nerea Amilibiak eta Unai Intxaurragak irabazi dute BMF 2021eko Mendiko Lasterketen Liga

Junior kategorian, Aitor Guerra eta Irati Ortiz de Anda izan dira txapeldunak.

Nerea Amilibia eta Unai Intxaurraga dira 2021eko Bizkaiko Mendiko Lasterketa Ligaren irabazleak, Etxebarri Extrem azken proba puntuagarria abenduaren 6an jokatu ondoren. Guztira, Ligak hamar proba puntuagarri izan ditu hirugarren edizio honetan, eta arrakasta handia izan du, pandemiaren ondorioz lasterketa askok bizi izan dituzten gorabeherak kontuan hartuta.

Unai Intxaurraga Pujanak, Zeanuriko Joko Alai Kirol Elkarteko kideak, gizonezko titulua lortu du lehiaketa osoan zehar erregulartasun handia erakutsi ondoren. Izan ere, sei lasterketetako bi izan ezik, beste guztietan podiora igo zen: 1.a Lezama Mugetatik, 2.a Aramotz Mendi Lasterketan eta 3.a Lemox Trailen. Lortutako sei emaitzetatik txarrena kendu ondoren (azken sailkapenerako bost onenak puntuatzen zituzten), guztira 434 puntu lortu ditu garaipen argia lortzeko.

Askoz ere liskartsuagoa izan da bigarren postua lortzeko borroka. Ganerantz taldeko Alexander Hernandez Selgasek (385 puntu) bost puntuko aldea baino ez dio atera hirugarrenari, Lekeitioko Lumentzako Lander Garay Olaetari (380). Ganerantz taldeko lasterkariak bere titulua txapelketaren lehen zatian lortu zuen, Serantes Igoeran bigarren postua lortuz eta beste bost lasterketetan puntuak lortzen. Lander Garayk ez bezala, Ligako azken probetako azken esprintean Alexanderren bigarren puntua arriskuan jarri zuen. Dena Etxebarri Xtrem lasterketako final zirraragarri batean erabaki zen, non Landerren bigarren postua ez zen nahikoa izan Alexanderri lekua kentzeko. Honek aurkaria gertutik kontrolatu zuen laugarren helmuga zeharkatu eta azpititulua ziurtatzeko.

BMFren Mendiko Lasterketen Ligaren hirugarren edizio honetan 304 lasterkarik parte hartu dute

Emakumezkoen kategoria

Emakumezkoetan, garaipena lortzeko lehia askoz estuagoa izan da. GrafSestao taldeko Nerea Amilibia Arrutik lortu du garaipena eta 390 puntu lortu ditu, Galdames Mendi Bira, Aramotz Trail eta Artxanda Urban Trail irabazi ondoren eta Lezamako Mugetatik lasterketan bigarren sailkatu ondoren. Txapeldunordea Zutoia Odriozola Urkizu (Erdella Mendizale Elkartea) izan da, garaipen bat izan du (Lemoatx Trail), bigarren postu bi (Galdames Mendi Bira eta Aramotz Trail) eta hirugarren bat (Sorgiñen Lasterketa).

Nahiz eta hiru lasterketa puntuagarritan bakarrik parte hartu duen Podiumeko hirugarren kutxa Lide Gorostiola Vidaurrazagarentzat (Arrolape) izan da. Horietan garaipenak lortu zituen Serantes Igoeran eta Bilbao Mendi Trailean eta laugarren postua Aramotz Mendi Lasterketan. Azken postu horrek, hain zuzen ere, Oihana Azkorbebeitia Urizari (Alluiz MT), Lezamako Mugetarik eta Lemoatx Trailen irabazleari, brontzea kentzeko balio izan zion.

BMFren Mendi Lasterketen III. Ligak 46 korrikalarik parte hartu dute.

Junior kategoria

Sei proba puntuagarri zituen junior kategorian, azken garaipenak Aitor Guerrak eta Irati Ortiz de Andak irabazi dituzte.

Mutiletan, Aitor Guerra Moral (Bilboko Metro Bidelagun) 200 punturekin gailendu da Bilbao Mendi Trail-en eta Artxanda Urban Trail-en garaipenak lortuz. Hamar puntu gutxiago besterik ez ditu lortu Ibai Cebrián Garcíak (Ourdaybi), Sorgiñen Lasterketan bigarren postua lortu duelako eta Lemoatx Trailen irabazi duelako. Haietatik oso gertu, podiumeko hirugarren kutxa Axular Solaguren Akesolorentzat (Ganzabal) izan da, eta bigarren postuan Lemoatx Trail eta Etxebarri Xtrem.

Emakumezkoen junior kategorian, Irati Ortiz de Anda Lezamako Gailur taldeko lasterkariak garaipen ukaezina lortu du: Ligako sei probetatik bost irabazi ditu (hiru onenak puntuatzen zituzten), eta horietako askotan sailkapen orokorrean kategoria absolutuko lasterkariekin bat egin du.

Finisher parte-hartzaileak

Kategoria bakoitzean lehen hiru sailkatuez gain, Ligaren hirugarren edizioak 5 finisher izan ditu (Gutxienez, Ligako sei proba puntuagarri amaitu dituzten lasterkariak kategoria absolutuan, eta hiru, junior kategorian):